fislari.cz

Amur na smetaně s houbami

02.04.2009 | ryba: amur | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
6 porcí amura po 200 g, 80 g másla, rybí vývar nebo vývar z masoxu, 2 cibule, 300 g čerstvých nemodrajících hub, 50 g oleje, mletý pepř, 2 dcl kyselé smetany, citrón, zelená petržel, bobkový list, sůl

popis přípravy:
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a na rozpáleném oleji po obou stranách krátce opečeme. Podlijeme trochou vývaru, posypeme na drobno nakrájenou cibulí, nakrájenou petrželkou, přidáme bobkový list a v troubě pečeme. Po krátkém zapečení přelijeme ryby rozšlehanou smetanou. Na kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme nakrájené houby, podusíme, poklademe na porce ryb a dopečeme. Jako přílohu podáváme vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny.

poznámka:
-