Cejn Marengo
02.04.2009 | ryba: cejn | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
Velký cejn, 300 g rajčat, 150 g žampiónů, 100 g másla, cibule, 1 dcl červeného vína, 20 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, mletý pepř, zelená petržel, citrón, sůl
popis přípravy:
Cejna rozporcujeme, osušíme, obalíme v hladké mouce a pečeme z obou stran na másle s drobně nakrájenou cibulí. Opečené porce vyjmeme, do zbylého základu přidáme drobně nakrájené žampióny, krátce podusíme, přidáme víno a ještě jen velmi krátce podusíme. Před koncem dušení přidáme nakrájená oloupaná rajčata bez jader, mletý pepř, jemně nakrájený česnek a osolíme. Porce přelijeme omáčkou, na talířích ozdobíme zelenou petrželí a kolečky citrónu. Podáváme s vařenými brambory.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Děda a prut
Děda si v rybářských potřebách prohlíží prut. A když se skloní, tak si pšoukne. Zrudne a otočí se k prodavači, který říká: "To nic není dědo. Až vám řeknu cenu toho prutu, tak to bude ještě horší!"
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz