fislari.cz

Halázslé na bajkalský způsob

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
1,5 kg kapra, 140 g cibule, 100 g rajčat, 40 g zelené papriky, 50 g červené papriky, 20 g soli, 120 g suchých těstovin

popis přípravy:
Kapra rozkrájíme na asi 3 cm proužky a vaříme je ve 3 litrech vody společně s nakrájenou cibulí, rajčaty a zelenou paprikou. Jakmile se rozvaří pěna, přidáme do vývaru červenou papriku a sůl a asi hodinu vaříme na silném ohni. Těstoviny povaříme zvlášť, propláchneme je studenou vodou a dáme do mísy do níž vlijeme vývar z ryby. Podáváme nejdříve vývar a potom uvařenou rybu.

poznámka:
-