Okoun na víně
02.04.2009 | Konópek
Okouny uvaříme ve vývaru s bílým vínem, zeleninou a kořením. Uvařené vyndáme na teplou mísu. Světlou jíšku zalijeme přecezenou polévkou, přidáme sardelové máslo a muškátový kv...
| celý recept | přečteno: 2319x |
Okouni zapečení ve formě
02.04.2009 | Konópek
Okouny uvaříme v osolené vodě doměkka. Ryby opatrně vyjmeme a vykostíme, maso drobně usekáme, přidáme smetanu, 20 g rozpuštěného másla, utřenou cibuli, pepř, sůl, rybí vývar, lehce...
| celý recept | přečteno: 1767x |
Okouni po maďarsku
02.04.2009 | Konópek
Okouny osolíme. Rozevřené, hřbetem nahoru je rovnáme do zapékací misky. Pokapeme je olejem a poklademe vločkami másla. Upečeme je do měkka v předehřáté troubě. Před koncem pečení j...
| celý recept | přečteno: 1814x |
Okoun se zeleninou
02.04.2009 | Konópek
Okouny nasolíme a srovnáme do pekáčku, v němž jsme rozpustili polovinu másla, zasypeme je strouhanou zeleninou, pokapeme zbytkem rozpuštěného másla a za občasného podlévání vývarem up...
| celý recept | přečteno: 1861x |
Ukrajinské okouní rizoto
02.04.2009 | Konópek
Maso obereme z kostí, pokrájíme, smícháme s hráškem, rýží a zalijeme vývarem se solí, olejem a paprikou. Asi 10 minut zapečeme, až se vývar vsákne do rýže, podáváme se strouhaným ...
| celý recept | přečteno: 1791x |
Smažení marinovaní okouni
02.04.2009 | Konópek
Ocet s vodou, zeleninou a kořením svaříme a po vystydnutí jím zalijeme rybky zbavené hlav a ocasů. Na 24 hodin uložíme v chladu. Pak každou rybku usušíme, obalíme v mouce, rozšlehaných...
| celý recept | přečteno: 1702x |
Obložení okouni
02.04.2009 | Konópek
Neoškrabané vykuchané okouny vaříme vcelku ve vodě se solí, kořením a strouhanou cibulí asi 10 minut. Pak je opatrně vyjmeme, šupiny odstraníme a urovnáme je na mísu. V horkém vývaru ...
| celý recept | přečteno: 1763x |
Okouni na kmíně
02.04.2009 | Konópek
Ryby posolíme, okmínujeme, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách prudce opečeme, pak je podlijeme vývarem a 5 minut dusíme. Podáváme s bramborovou kaší....
| celý recept | přečteno: 1794x |
Zapečený okoun s rýží
02.04.2009 | Konópek
Na oleji rozškvaříme pokrájenou slaninu a na ní prudce opečeme osolenou rybu, vyjmeme ji, osmahneme pokrájený pórek, čtvrtky rajčat, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše zalijeme os...
| celý recept | přečteno: 1758x |
Quebečtí okounci
02.04.2009 | Konópek
Okouny osolíme, namočíme do smetany, opepříme, obalíme v mouce, znovu namočíme do smetany, obalíme ve strouhance a na oleji usmažíme, pak je položíme na savý papír, který odsaje přeby...
| celý recept | přečteno: 1658x |
| 1 | 2 | |

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rozhovor
Baví se tři rybáři o tom, kdo co chytil. Prvni: "Já chytil tříkilového kapra." Druhý: "Pchee, já pětikilovou štiku." Tretí: "Hoši, to nic není, já chytil desetikilového sumce." A první říká: "Že já debil vždycky začínám první."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz