fislari.cz

Kapří nákyp

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
300 g vykostěného kapřího masa, 30 g hladké mouky, 50 g másla, 4 dcl mléka, 4 lžíce strouhané housky, 1 vejce, citrónová šťáva, zelená petržel, sůl

popis přípravy:
Kapra osolíme, vložíme do rendlíku, zakapeme citrónovou šťávou, podlijeme trochou vody a zvolna dusíme do měkka. Měkkého kapra vyjmeme a na masovém strojku umeleme. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným mlékem a za stálého míchání ji uvaříme do husta. Do připravené omáčky přidáme umletého kapra, jemně nakrájenou zelenou petržel, žloutek, část strouhané housky, osolíme, promícháme a teprve nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Připravenou hmotou naplníme zapékací misku vymazanou zbytkem másla a vysypanou druhou polovinou strouhané housky. Pokrm pečeme asi 30 minut v mírně předehřáté troubě a podáváme s maštěnými brambory a zeleninovým salátem.

poznámka:
-