Kapr dušený na pepři a česneku
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
600 g naporcovaného kapra bez páteře, 3 stroužky česneku, mletý pepř, 300 g syrových brambor, 100 g cibule, 80 g másla, šťáva z jednoho citrónu, zelená petržel, vývar z masoxu, sůl
popis přípravy:
Porce potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Oloupané brambory a cibuli nakrájíme na tenké plátky. Větší zapékací misku vymažeme máslem a narovnáme do ní připravené porce kapra. Mezery mezi porcemi kapra vyplníme nakrájenými brambory a cibulí a pokrm zalijeme vývarem, aby porce kapra byly zcela potopeny. Povrch posypeme jemně usekanou zelenou petrželí, zakapeme citrónovou šťávou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 45 minut.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a krokodýl
Vykoukne krokodýl z vody na rybáře a ptá se: "Berou, berou?" "Kdepak, ani ťuk..." "Tak se na ně vykašli a pojď se vykoupat."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz