Royal aspik
02.04.2009 | ryba: ostatni | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 kg kapra nebo štiky, sůl, ocet, pepř,cibule, citrón, 8 dkg želatiny, 5 žloutků, kaviárové máslo
popis přípravy:
Kapra nebo štiku vaříme v 1 l osolené, okyselené a opepřené vody, přidáme cibuli. Po uvaření zbavíme maso kůže a kostí, umeleme ho, a ještě protřeme přes síto. Vývar procedíme, přichutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a v teplém rozpustíme želatinu, ještě před tuhnutím v něm rozšleháme 5 syrových žloutků. Vléváme do malých forem, po ztuhnutí vyklopíme a zdobíme citrónem a kaviárovým máslem.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Ukecaná zlatá rybka
Rybář chytí zlatou rybku, vytáhne ji na břeh, a rybka najednou promluví lidským hlasem:
"Když mě pustíš, splním ti tři přání."
Rybář na to kouká jak zjara, a ještě než se vzpamatuje z překvapení, vykoukne z vody jiná ryba a povídá:
"Nepouštěj ji, kecá!"
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz