Zadělávaná polévka
02.04.2009 | ryba: ostatni | polevka | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1,5 l vody, 1/2 kg drobných ryb, lžíce octa, stroužek česneku, 20 g másla, 30 g hladké mouky, cibule, celer, žemle, 1 dcl mléka, natvrdo vařený žloutek, paprika, 2 lžičky rajčatového protlaku, petrželka, 60 g sterilovaného hrášku, 1 celá a 2 na kostičky nakrájené a na másle osmahlé žemle
popis přípravy:
Rybky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme česnek, nakrájenou a na másle podušenou cibuli s celerem, ocet a vaříme asi 10 minut. Pak scedíme, rybky vyjmeme, maso obereme, přidáme k němu zeleninu, prolisovaný žloutek, v mléce namočenou a dobře vymačkanou žemli, rajčatový protlak a mletou papriku. Vše promícháme a umeleme. Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme k ní umletou směs, zalijeme procezeným vývarem z ryb a dobře povaříme. Do hotové polévky přidáme hrášek a sekanou petrželku. Podáváme s osmaženou žemlí.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rozhovor
Baví se tři rybáři o tom, kdo co chytil. Prvni: "Já chytil tříkilového kapra." Druhý: "Pchee, já pětikilovou štiku." Tretí: "Hoši, to nic není, já chytil desetikilového sumce." A první říká: "Že já debil vždycky začínám první."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz