Cejn po uhersku
02.04.2009 | ryba: cejn | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 velký nebo 2 menší cejni, 100 g jablečných křížal, cibule, mletý pepř, zázvor, muškátový květ, 1/8 l bílého vína, 2 lžíce octa nebo citrónové šťávy, sůl
popis přípravy:
Do větší nádoby dáme vodu okyselenou octem nebo citrónovou šťávou, přidáme víno, částečně vykostěné ryby, jablečné křížaly a nahrubo nakrájenou cibuli. Na mírném ohni uvaříme vše do měkka, před skončením varu opepříme, okořeníme špetkou zázvoru a muškátového květu. Podáváme s chlebem.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Jak cikán chytil zlatou rybku
Jde takhle cikán chytat ryby. Už jich má skoro plnej kýbl a najednou vytáhne zlatou rybku. Rybka: když mě pustíš, splním ti tři přání... Cikán chvíli přemýšlí a pak povídá: chci bejt bílej, chci bejt v balíku a chci, aby se na mě ženský lepily. A na to rybka: čáry máry muří nožka, ať je z tebe always vložka.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz