Cejn s křenovou šlehačkou
02.04.2009 | ryba: cejn | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
3 porce cejna, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 6 zrn pepře, bobkový list, 4 lžičky octa, 3/8 l šlehačky, 3 lžíce nastrouhaného křenu, zelená petržel
popis přípravy:
Asi litr vody svaříme s nakrájenou zeleninou a kořením, dobře povařenou zeleninu scedíme, do odvaru vložíme porce cejna a na mírném ohni zvolna vaříme asi 10 minut. Vařené porce vyndáme, rozdělíme na talíře, posypeme drobně nasekanou zelenou petrželkou a podáváme s ušlehanou smetanou promíchanou s nastrouhaným křenem. Přílohou jsou vařené brambory.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a blondýna
Sedí rybář u vody a má na hlavě cihlu.Jde kolem blondýna a ptá se proč ta cihla na hlavě. Rybář jí odpoví: když mě podržíš tak Ti to povím. Blondýna se urazí a odejde. Po chvíli se vrátí, rybářovi podrží a hned se ptá proč ta cihla? rybář povídá: od rána jsem nevytáhl z vody ani čudlu, ale na tu cihlu jsi už třetí.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz