Zapékaný kapr se sýrem
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
Kapr, 100 g másla, hladká mouka, 1dcl vývaru z ryby, 1 dcl sladké smetany, hermelín, 2 žloutky, sůl, pepř, natvrdo vařené vejce, citrón, hlávkový salát
popis přípravy:
Kapra uvaříme, zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na malé kousky. Z másla a hladké mouky upražíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem a smetanou. Přidáme hrst strouhaného hermelínu, syrové žloutky, sůl, pepř a pokrájené kapří maso. Směsí plníme máslem vymaštěné zapékací misky asi do 3/4, posypeme strouhaným hermelínem, pokapeme rozpuštěným máslem a prudce opečeme. Zdobíme vařeným vejcem, salátovými listy a kolečky citrónu. Podáváme teplé s bílým pečivem.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a krokodýl
Vykoukne krokodýl z vody na rybáře a ptá se: "Berou, berou?" "Kdepak, ani ťuk..." "Tak se na ně vykašli a pojď se vykoupat."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz