fislari.cz

Jistebnické tajemství

02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
1 kg úhoře, 50 g hříbků, snítka petrželky, cibule, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 100 g másla, 3 žloutky, 100 g strouhanky, 3 lžíce smetany, 500 g kapřího mlíčí, 50 dcl mléka, sůl

popis přípravy:
Staženého úhoře umeleme s hříbky, petrželí a cibulí, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, smetanu, strouhanku a kašovinu dobře promícháme. Do vroucího osoleného mléka vložíme kapří mlíčí, 5 minut je povaříme a také umeleme. Plech vyložíme alobalem vymaštěným olejem, na něj rozestřeme polovinu kaše z úhoře, vrstvu kapřího mlíčí a vrstvu kašoviny a upečeme.

poznámka:
-