Úhoř s vinnou omáčkou
02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
Úhoř, 150 g másla, lžíce hladké mouky, 2 dcl bílého vína, 2 dcl hovězího vývaru, cibule, snítka petrželové natě, 5 žampiónů, špetka mletého pepře, špetka mletého hřebíčku, rozdrcený bobkový list, 2 žloutky, sůl
popis přípravy:
Nestaženého úhoře vytřeme solí, rozdělíme na porce a pečeme na másle asi 10 minut. Pak ho zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem, okořeníme, přidáme celé žampióny, strouhanou cibuli, petrželovou nať a do měkka udusíme. Maso opatrně vybereme, upravíme na míse, omáčku procedíme, pokrájíme žampióny, zakvedláme žloutky a nalijeme zpět na úhoře.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Tři ženské a zlatá rybka
Jsou tři ženský na opuštěném ostrově.Chytí zlatou rybku a ta jim říká, že když ji pustí,tak každé splní jedno přání. Tak jo. První si přeje, aby byla rybkou, aby mohla přeplavat jinam, že ji to tu už nebaví..šplouch šplouch, je ryba, plave a plave..najednou žralok, chramst..konec..druhá, že chce mít kánoj..šplouch šplouch..plave plave..najednou žralok rozkousne kánoj a pak sežere i jí. Třetí si přeje: Já bych chtěla mít chlapský myšlení...šplouch šplouch....jeee tady je most.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz