fislari.cz

Úhoř na vlašský způsob

02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
1 kg úhoře, 15 g soli, 100 g mrkve, celý pepř, 5 dcl bílého vína, vejce, 160 g oleje, 120 g strouhanky, petrželová nať

popis přípravy:
Staženého úhoře nakrájíme na kousky a osolíme. Zvlášť připravíme víno, celý pepř, mrkev nakrájenou na nudličky, a přivedeme do varu. Vložíme úhoře a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Pak porce vyndáme, necháme okapat. Na talíři rozšleháme vejce, osolíme a přidáme lžíci oleje, dílky úhoře do této směsi namočíme, obalíme ve strouhance a usmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Podáváme s brambory.

poznámka:
-