Úhoř v aspiku
02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 kg úhoře, 100 g cibule, bobkový list, celý pepř, tymián, hřebíček, kopr, 1 dcl octa, 30 g želatiny, 2 vejce, 7 g soli, 10 g masoxu, 100 g sterilované okurky, 100 g mrkve, kapie, petrželová nať, 1/2 l vody
popis přípravy:
Do vody dáme masox, koření, ocet, sůl, cibuli, kopr, mrkev a necháme přijít do varu, potom snížíme teplotu a do nálevu vložíme úhoře. Ohřejeme těsně pod bod varu, po 1/4 hodině úhoře vyjmeme, vývar přecedíme a přidáme želatinu. Vše zprudka povaříme a odstavíme. Na dno formy, do které budeme ukládat úhoře, vylijeme tenkou vrstvu uvařeného a zchlazeného aspiku, necháme ztuhnout, naskládáme porce úhoře a částečně zalijeme aspikem tak, aby neplavaly. Za chvíli dolijeme aspik tak, aby byly porce téměř zality, necháme ztuhnout, ozdobíme kolečky natvrdo vařených vejec, kolečky okurky, kapií a petrželovou natí a dolijeme zbylým aspikem. Po zchladnutí podáváme s chlebem.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a blondýna
Sedí rybář u vody a má na hlavě cihlu.Jde kolem blondýna a ptá se proč ta cihla na hlavě. Rybář jí odpoví: když mě podržíš tak Ti to povím. Blondýna se urazí a odejde. Po chvíli se vrátí, rybářovi podrží a hned se ptá proč ta cihla? rybář povídá: od rána jsem nevytáhl z vody ani čudlu, ale na tu cihlu jsi už třetí.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz