Pikantní úhoř
02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 kg úhoře, cibule, 2 hřebíčky, stonek celeru, 2 dcl suchého vína, 1 dcl oleje, 40 g strouhanky, vejce, 2 dcl vody, zelená petrželka, sůl, pepř, citrón
popis přípravy:
Úhoře stáhneme a nakrájíme asi na 10 cm porce, vložíme do kastrolu, zalijeme vínem a vodou, přidáme usekanou cibuli, hřebíčky, celerovou nať a osolíme. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Pak rybu vyjmeme, do osoleného vejce přidáme lžíci olivového oleje a ušleháme do pěny. Kousky úhoře namočíme do této pěny a obalíme strouhankou. Pak maso vložíme do vymaštěné grilovací mísy, vložíme do předehřátého grilu a silném ohni grilujeme asi 3 minuty. Nakonec ozdobíme snítkami petržele a kolečky citrónu a podáváme se smaženými brambory a případně rajčatovým salátem.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Šeredné počasí
Jeden vášnivý rybář tráví u vody každý víkend od časného rána až do noci, a to v každém počasí. Jedno ráno odejde k vodě jako vždy, ale počasí je tak hrozné, že to brzo zabalí a jde domů. Je ještě brzo ráno, a tak se znovu svlékne a vleze si do postele k probouzející se ženě. "Miláčku, dnes tam je opravdu šeredné počasí." "No vidíš, a ten můj blbec šel na ryby."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz