fislari.cz

Úhoř po rumunsku

02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
5 porcí úhoře, 3 dcl přírodního bílého vína, zelená petrželka, 70 g másla, 2 natvrdo uvařené žloutky, lžíce hořčice, mletý pepř, ocet, cukr, citrón, sůl

popis přípravy:
Staženého úhoře nakrájíme na 10 cm porce, dobře je osolíme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladu. Pak je naskládáme do kastrolu těsně k sobě, zalijeme vínem, posypeme jemně usekanou petrželkou a přiklopené dusíme do měkka. Na omáčku rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájené žloutky, hořčici, opepříme, nepatrně osladíme a okyselíme octem. Podáváme s omáčkou, plátky citrónu, vařenými maštěnými brambory nebo s bílým pečivem.

poznámka:
-