Úhoř po rumunsku
02.04.2009 | ryba: uhor | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
5 porcí úhoře, 3 dcl přírodního bílého vína, zelená petrželka, 70 g másla, 2 natvrdo uvařené žloutky, lžíce hořčice, mletý pepř, ocet, cukr, citrón, sůl
popis přípravy:
Staženého úhoře nakrájíme na 10 cm porce, dobře je osolíme a necháme asi 3 hodiny odležet v chladu. Pak je naskládáme do kastrolu těsně k sobě, zalijeme vínem, posypeme jemně usekanou petrželkou a přiklopené dusíme do měkka. Na omáčku rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájené žloutky, hořčici, opepříme, nepatrně osladíme a okyselíme octem. Podáváme s omáčkou, plátky citrónu, vařenými maštěnými brambory nebo s bílým pečivem.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a blondýna
Sedí rybář u vody a má na hlavě cihlu.Jde kolem blondýna a ptá se proč ta cihla na hlavě. Rybář jí odpoví: když mě podržíš tak Ti to povím. Blondýna se urazí a odejde. Po chvíli se vrátí, rybářovi podrží a hned se ptá proč ta cihla? rybář povídá: od rána jsem nevytáhl z vody ani čudlu, ale na tu cihlu jsi už třetí.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz



