Kapří závitky v rosolu
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
Kapr, 1/2 l bílého vína, bobkový list, 5 nových koření, pepř, cibule, 2 hřebíčky, sůl, citrón, nakládaná zelenina, vejce, aspik, 5 bílků, ocet
popis přípravy:
Kapra pokrájíme na dílky jako ke smažení.Víno svaříme s kořením a celou cibulí. Horký nálev na maso nalijeme a necháme marinovat do druhého dne. Pak jednotlivé porce bez obracení uvaříme, vyndáme je na talíř a necháme vychladnout. Kůži opatrně sejmeme, maso vykostíme a umeleme. podle chuti osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Na kůži klademe válečky z rybí kašoviny, stočíme do závitků a klademe vedle sebe. Přizdobíme nakládanou zeleninou, vejci, citrónem a zalijeme aspikem připraveným z litru rybího vývaru, vyčištěného 5 rozšlehanými bílky a ochuceného octem a solí.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Policajt na rybách
Rozhodne se policajt, ze si ulovi nějakou rybu. Vyseká díru do ledu, nahodí a čeká, když v tom uslyší: "Tady nic nechytíš..." Popojde tedy o pár metrů dál, vyseká novou díru do ledu a čeká, ale zase se ozve: "Tady nic nechytíš..." Popojde tedy opět o kus dál, zase vyseká díru do ledu a čeká a zase se ozve:"Tady nic nechytíš..." Policajt se naštve a rozlobeně zakřičí: "Kdo mi to tu pořád říká???"............"To jsem já, správce zimního stadiónu."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz