Smažený marinovaný lín
02.04.2009 | ryba: lin | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 kg línů, sůl, mletý pepř, nové koření, muškátový oříšek, citrón, 30 g másla, 20 g cibule, lžička sardelové pasty, petrželka, vejce, žloutek, strouhanka, olej
popis přípravy:
Líny opepříme, poprášíme nastrouhaným muškátovým oříškem, tlučeným novým kořením, zakapeme citrónovou šťávou a dvě hodiny v chladnu marinujeme. Pak osušíme utěrkou, obalíme v mouce, v připraveném těstíčku a nakonec ve strouhance a na oleji po obou stranách usmažíme. Podáváme s bramborovou kaší. Těstíčko : na pánvi zpěníme 30 g másla se strouhanou cibulí, přidáme sardelovou pastu, pokrájenou petrželku a necháme vychladnout. Pak přidáme celé vejce a jeden žloutek a dobře ušleháme.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Šťastný rybář
Na přehradě chytí rybář štiku a křičí: "Už druhá,už druhá!"
Jde kolem porybný a ptá se: "Dneska?"
Rybář odpoví: "Ne, od pětačtyřicátého!"
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz