Pstruzi nadívaní švestkami
02.04.2009 | ryba: pstruh | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
4 pstruzi, 200 g sušených švestek, 100 g cibule, 30 g petrželové natě, 2 dcl oleje, 2 dcl červeného vína, 2 žloutky, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl
popis přípravy:
Švestky necháme v páře asi 10 minut změknout, pak je vypeckujeme, naplníme jimi zevnitř osolené pstruhy a zašijeme je. Nastrouháme cibuli, nať usekáme a obojí rozestřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Také ryby smočíme v oleji a položíme je na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme. Pak pstruhy vyndáme, výpek rozmixujeme se syrovými žloutky a citrónovou šťávou a nalejeme na pstruhy.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Bačovo přání
Chytí chlápek k večeru zlatou rybku. "Splním Ti tři přání, když mě pustíš", říká rybka. "Dobrá, chci mít spoustu peněz a barák jako kráva velkej." A má co si přál. "Tak a teďka druhý přání." "Chci nejkrásnější, nejlepší ženskou na světě." A má ji. "A co třetí přání" ptá se rybka. "Díky, mám už všechno, co jsem kdy chtěl." "Ne to nejde, máš ještě třetí přání, takže sem s ním." "Dobře, já už nic nechci, ale mám kamaráda baču na horách, ať se mu splní první, co si bude přát." ...Tatry, horská pastvina, bača vstane, protahuje se a povídá: "Aj sto kokotov do riti a rezavá kotva do zad."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz



