fislari.cz

Pstruzi nadívaní švestkami

02.04.2009 | ryba: pstruh | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
4 pstruzi, 200 g sušených švestek, 100 g cibule, 30 g petrželové natě, 2 dcl oleje, 2 dcl červeného vína, 2 žloutky, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl

popis přípravy:
Švestky necháme v páře asi 10 minut změknout, pak je vypeckujeme, naplníme jimi zevnitř osolené pstruhy a zašijeme je. Nastrouháme cibuli, nať usekáme a obojí rozestřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Také ryby smočíme v oleji a položíme je na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme. Pak pstruhy vyndáme, výpek rozmixujeme se syrovými žloutky a citrónovou šťávou a nalejeme na pstruhy.

poznámka:
-