fislari.cz

Pstruzi s petrželovou omáčkou

02.04.2009 | ryba: pstruh | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
3 pstruzi, 3 žloutky, zelená jemně sekaná petržel, olej, citrón, sůl, nové koření, kořenová zelenina

popis přípravy:
Nejprve připravíme odvar. Nakrájenou kořenovou zeleninu, nové koření, citrónou šťávu a sůl svaříme v 1 litru vody. Odvar ponecháme na mírném ohni a vložíme pstruhy i s hlavou a zvolna vaříme asi 15 minut. Omáčka : natvrdo uvařené žloutky rozetřeme a smícháme s citrónou šťávou, pepřem a drobně nasekanou kořenovou zeleninou. Za stálého míchání přikapáváme olej. Pstruhy podáváme s brambory a zalijeme omáčkou.

poznámka:
-