fislari.cz

Pstruzi namodro

02.04.2009 | ryba: pstruh | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
Pstruzi, ocet, pepř, cibule, bobkový list, brambory, šlehačka

popis přípravy:
Pstruhy přelijene vařícím octem (zmodrají), pak je vložíme do mírně vroucí vody, přidáme několik zrnek pepře, několik koleček cibule, bobkový list a vaříme 10 - 15 minut. Pstruhy opatrně vyndáme na mísu, ozdobíme citrónem a petrželkou a opékanými bramborami. Dále si připravíme máslovou zápražku, tu rozmícháme s vývarem ze pstruhů, přidáme citrónovou šťávu a necháme přejít varem a nakonec zjemníme žloutkem a lžící šlehačky. Touto máslovou omáčkou pak pstruhy polijeme.

poznámka:
-