Kapr po námořnicku
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
Kapr, máslo, mrkev, kořenová petržel, celer, cibule, bobkový list, tymián, celý pepř, kapary, bílé víno, vývar z masa nebo kostí, hořčice, jíška, sůl
popis přípravy:
Porce ryby nasolíme a necháme 30 minut odležet. Do kastrolu, dobře vymazaného máslem, vložíme na kolečka nakrájenou mrkev, petržel, celer, cibuli, bobkový list, tymián, pepř, kapary a na konec porce ryby. Všechno zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme 1 až 2 lžíce hořčice. Dusíme na mírném ohni pod poklicí. Udušenou rybu vyndáme, šťávu procedíme, zahustíme jíškou, chvíli povaříme a nalijeme na rybu.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Tchýně
Rybář chytí zlatou rybku a ta říká: "Jsem kouzelná zlatá rybka. Splním ti, cokoliv si budeš přát, ale tvé tchýni to splním dvakrát."
Nejdřív si rybář přeje dům. Má dům. Jeho tchýně má dva domy.
Pak si přeje auto. Má auto. Jeho tchýně má dvě auta.
A nakonec řekne: "Chci mít čtyřicítky horečky."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz