fislari.cz

Kapr s omáčkou Orly

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
800 g kapra, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetky pepře, sladké papriky, muškátového oříšku, soli, 2 dcl oleje, mléko, na omáčku : 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce cukru, 4 rajčata, 3 lžíce rajského protlaku, 1 bobkový list, pepř, sůl

popis přípravy:
Mouku, sůl a koření smícháme se žloutkem a mlékem na hustší palačinkové těsto. Přidáme sníh z bílku, osolené kusy ryb v těstíčku smočíme, osmažíme na oleji a horké poléváme omáčkou. Omáčka : na másle s olejem osmahneme nastrouhanou cibuli, utřený česnek, nakrájená rajčata, protlak, cukr, sůl, koření a 20 minut vaříme. Hotovou omáčku přecedíme.

poznámka:
-