Bigosz z kapra
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
800 g kapra, 600 g hlávkového zelí, 50 g cibule, 50 g slaniny, 50 g sádla, 100 g čerstvých hub (nejlépe lišek), lžíce hladké mouky, 2 jablka, 3 dcl silného masového vývaru, lžíce rajského protlaku, pepř, lžíce octa, cukr, sůl
popis přípravy:
Rybu stáhneme, vykostíme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Zelí nastrouháme, přelijeme vroucí vodou, zalijeme vývarem, přidáme pokrájené hoby, cibuli a vaříme 20 minut. Maso opepříme, obalíme v mouce, osmažíme na sádle a rozškvařené slanině, přidáme k zelí spolu s oloupanými a pokrájenými jablky a dusíme dalších 15 minut. Zahustíme jíškou připravenou na sádle a slanině zbylé od smažení masa, dochutíme protlakem, přisladíme, popř. přikyselíme a dosolíme.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Tchýně
Rybář chytí zlatou rybku a ta říká: "Jsem kouzelná zlatá rybka. Splním ti, cokoliv si budeš přát, ale tvé tchýni to splním dvakrát."
Nejdřív si rybář přeje dům. Má dům. Jeho tchýně má dva domy.
Pak si přeje auto. Má auto. Jeho tchýně má dvě auta.
A nakonec řekne: "Chci mít čtyřicítky horečky."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz



