fislari.cz

Bigosz z kapra

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
800 g kapra, 600 g hlávkového zelí, 50 g cibule, 50 g slaniny, 50 g sádla, 100 g čerstvých hub (nejlépe lišek), lžíce hladké mouky, 2 jablka, 3 dcl silného masového vývaru, lžíce rajského protlaku, pepř, lžíce octa, cukr, sůl

popis přípravy:
Rybu stáhneme, vykostíme, pokrájíme na kostičky a osolíme. Zelí nastrouháme, přelijeme vroucí vodou, zalijeme vývarem, přidáme pokrájené hoby, cibuli a vaříme 20 minut. Maso opepříme, obalíme v mouce, osmažíme na sádle a rozškvařené slanině, přidáme k zelí spolu s oloupanými a pokrájenými jablky a dusíme dalších 15 minut. Zahustíme jíškou připravenou na sádle a slanině zbylé od smažení masa, dochutíme protlakem, přisladíme, popř. přikyselíme a dosolíme.

poznámka:
-