Uzbecký kapr s jikrami
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
4 porce kapra, 200 g kapřích jiker, 3 dcl šťávy z rajčat, salátová okurka, lžíce pokrájené celerové a petrželové natě, sůl, olej
popis přípravy:
Porce kapra bez kůže a větších kostí namočíme přes noc do rajské šťávy. Jikry uvaříme v osolené vodě, když se rozpadnou přecedíme je. Hliněný pekáček vytřeme olejem, uložíme do něj usušené a posolené porce, posypeme je jikrami, obložíme kolečky okurky a rajčaty pokrájenými na tenké plátky, zasypeme natí, zakapeme olejem, podlijeme 4 lžícemi rajčatové šťávy v níž jsme maso marinovali, pekáček zakryjeme a pečeme asi 20 minut.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rozhovor
Baví se tři rybáři o tom, kdo co chytil. Prvni: "Já chytil tříkilového kapra." Druhý: "Pchee, já pětikilovou štiku." Tretí: "Hoši, to nic není, já chytil desetikilového sumce." A první říká: "Že já debil vždycky začínám první."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz