Kapr chung-šao
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
200 g porce kapra, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce masového vývaru, lžíce červeného dezertního vína, 50 g šunky, 1 pórek, 50 g máčených tvrdých hub, 2 stroužky česneku, glutasol, cukr, zázvor, škrobová moučka
popis přípravy:
Porci nařízneme několika podélnými řezy. Mírně poprášíme škrobem a dáme marinovat na půl hodiny do sójové omáčky. Pak kapra opečeme na středním ohni po obou stranách, slijeme olej, maso podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku, víno, plátky česneku, na nudličky nakrájenou šunku, na slabší kolečka nakrájený pórek a menší kousky hub. Ochutíme trochou sójové omáčky, vínem, cukrem, zázvorem, glutasolem a osolíme. Zalijem trochou oleje a pod pokličkou na mírném ohni podusíme do měkka. Porci kapra přendáme na talíř, přelijeme vypečenou šťávou a přidáme ostatní současně dušené přísady.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Ukecaná zlatá rybka
Rybář chytí zlatou rybku, vytáhne ji na břeh, a rybka najednou promluví lidským hlasem:
"Když mě pustíš, splním ti tři přání."
Rybář na to kouká jak zjara, a ještě než se vzpamatuje z překvapení, vykoukne z vody jiná ryba a povídá:
"Nepouštěj ji, kecá!"
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz