fislari.cz

Kapr chung-šao

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
200 g porce kapra, olej, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce masového vývaru, lžíce červeného dezertního vína, 50 g šunky, 1 pórek, 50 g máčených tvrdých hub, 2 stroužky česneku, glutasol, cukr, zázvor, škrobová moučka

popis přípravy:
Porci nařízneme několika podélnými řezy. Mírně poprášíme škrobem a dáme marinovat na půl hodiny do sójové omáčky. Pak kapra opečeme na středním ohni po obou stranách, slijeme olej, maso podlijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku, víno, plátky česneku, na nudličky nakrájenou šunku, na slabší kolečka nakrájený pórek a menší kousky hub. Ochutíme trochou sójové omáčky, vínem, cukrem, zázvorem, glutasolem a osolíme. Zalijem trochou oleje a pod pokličkou na mírném ohni podusíme do měkka. Porci kapra přendáme na talíř, přelijeme vypečenou šťávou a přidáme ostatní současně dušené přísady.

poznámka:
-