Kapr zapečený s houbami
02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
1 kg kapra, 300 g sterilovaných fazolových lusků, 250 g nemodrajících hub, malý květák, žloutek, máslo, olej, zelená petržel, citrón, bílý pepř, sůl
popis přípravy:
Kapra vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Houby a fazole nakrájíme na plátky, květák rozebereme na malé růžičky. Do zapékací misky dáme olej a skládáme na sebe vrstvy ryby, fazolí, hub a květáku. Každou vrstvu osolíme a okořeníme. Povrch pokrmu mírně pokropíme vodou a poklademe plátky másla. Zvolna dusíme v mírně vyhřáté troubě. Hotové jídlo pokapeme citrónovou šťávou, zjemníme syrovým žloutkem a posypeme rozsekanou zelenou petrželí.
poznámka:
-
Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Rybář a blondýna
Sedí rybář u vody a má na hlavě cihlu.Jde kolem blondýna a ptá se proč ta cihla na hlavě. Rybář jí odpoví: když mě podržíš tak Ti to povím. Blondýna se urazí a odejde. Po chvíli se vrátí, rybářovi podrží a hned se ptá proč ta cihla? rybář povídá: od rána jsem nevytáhl z vody ani čudlu, ale na tu cihlu jsi už třetí.
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz