fislari.cz

Kapr po vídeňsku

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
6 asi 200 g porcí kapra, 80 g slaniny, 100 g sladkokyselých okurek, 10 g kaparů, 20 g másla, 2 dcl kyselé smetany, lžíce jemné hořčice, 50 g tvrdého sýra, citrón, sůl

popis přípravy:
Porce kapra osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce kapra, přelijeme rozmíchanou smetanou a poklademe plátky nakrájené slaniny. Pak potřeme pokrm hořčicí, posypeme jemně nakrájenou cibulí, drobně nakrájenými okurkami a kapary. Nakonec pokrm přelijeme rozkvedlanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v předehřáté troubě a podáváme s vařenými brambory.

poznámka:
-