fislari.cz

Kapr v zeleninové remuládě

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
600 g kapra, 50 g kyselé smetany, ocet, 100 g sterilovaného hrášku, sladkokyselá okurka, 150 g karotky, 50 g kořenové petržele, 80 g celeru, 150 g cibule, 150 g majonézy, cukr, sůl, pepř, nové koření

popis přípravy:
Porce kapra zvolna uvaříme ve slané a octem okyselené vodě. Do majonézy přidáme, za stálého šlehání, smetanu a odvar z vařené kořenové zeleniny, do něhož jsme přidali při vaření celý pepř a nové koření. Přidáme sůl a cukr, necháme vychladnout, do studené omáčky přidáme na kolečka nakrájenou vařenou zeleninu, okurku, sterilovaný hrášek a na kolečka nakrájenou cibuli spařenou horkou vodou. Do marinády vložíme porce vařeného kapra a dáme do chladničky odležet. Podáváme s bílým pečivem.

poznámka:
-