fislari.cz

Lečo s kaprem

02.04.2009 | ryba: kapr | hlavni_jidlo | uložil: Konópek

rozpis ingrediencí:
4 porce kapra, 40 g oleje, na lečo : 100 g slaniny, 100 g cibule, 300 g paprik, 200 g rajčat, 2 stroužky česneku, zelená petržel, sůl

popis přípravy:
Kapra osušíme a opečeme z obou stran na tuku do měkka, rybu rozebereme na větší kousky. Na nudličky nakrájenou slaninu rozpustíme na hlubší pánvi, přidáme na slabé plátky nakrájenou cibuli, krátce opečeme, vložíme na slabé proužky nakrájenou papriku, podusíme téměř do měkka, nakonec vložíme nakrájená rajčata. Pokrm ochutíme česnekem utřeným se solí a krátce ještě podusíme. Do podušené zeleniny přidáme rybu a vše prohřejeme. Podáváme s dušenou rýží.

poznámka:
-