Karacsonyi jósag (vánoční dobrota)
02.04.2009 | ryba: ostatni | hlavni_jidlo | uložil: Konópek
rozpis ingrediencí:
500 g masa z kapra, candáta, štiky nebo plotic, 100 g másla, sardelová pasta, kapary, sůl, citrón, pepř, 1/2 l kyselé smetany, 5 vajec, 5 lžic strouhanky, nakládané kapie, tvrdý sýr
popis přípravy:
Maso jemně umeleme a protřeme sítem. Kašovinu dusíme na másle se lžičkou sardelové pasty, lžičkou kaparů, špetkou soli, šťávou z půlky citrónu a pepřem. Do kyselé smetany zamícháme 5 žloutků, přidáme strouhanku, rybí kašovinu a sníh z 5 bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet a asi hodinu opatrně pečeme za občasného potírání máslem. Hotové jídlo nakrájíme, zdobíme nakládanými kapiemi a strouhaným sýrem.
poznámka:
-

Členové
• Konópek
Fotky úlovků
| více fotek |
Počasí
zdroj: In-počasí
Vtip
Policajt na rybách
Rozhodne se policajt, ze si ulovi nějakou rybu. Vyseká díru do ledu, nahodí a čeká, když v tom uslyší: "Tady nic nechytíš..." Popojde tedy o pár metrů dál, vyseká novou díru do ledu a čeká, ale zase se ozve: "Tady nic nechytíš..." Popojde tedy opět o kus dál, zase vyseká díru do ledu a čeká a zase se ozve:"Tady nic nechytíš..." Policajt se naštve a rozlobeně zakřičí: "Kdo mi to tu pořád říká???"............"To jsem já, správce zimního stadiónu."
| více vtipů |
Návštěvnost na fislari.cz