fislari.cz

Jak bleskově vykostit rybu: radí šéfkuchař

05.06.2009 | Konópek (převzato z iDnes.cz)

Vykostit rybu je otázka ani ne pěti minut, a to včetně stažení z kůže. A málokdo ví, že i na kaprovi se najdou místa zcela bez kostí, takže je možné ho beze strachu nabídnout i dětem.

| celý článek | přečteno: 1431x |

Rozmražené ryby jsou rozmražené ryby

03.04.2009 | Konópek

Zákazníci se mohou poměrně často setkat ve specializovaných obchodech či zvláštních pultech velkých obchodů se zajímavou nabídkou – ryb sladkovodních nebo mořských či různých plodů moře položených na drceném ledu.

| celý článek | přečteno: 1126x |

Kapr nejen na Vánoce

26.03.2009 | Konópek

Rybáři už loví kapry na velikonoční stůl, tedy spíše na předvelikonoční. A proč? No přece v postě, který sice dnešní sekularizované společnosti nic moc neříká, je čas na nějaké postní jídlo. A tím je již tradičně ryba, a v našich končinách především kapr.

| celý článek | přečteno: 1106x |

Kapr ve vaně, to je anachronismus

13.01.2009 | Konópek

Přechovávat živého kapra před Štědrým dnem doma, to bylo v době, kdy nebyly lednice, jedinou možností, jak ho mít včas a uchovat ho „čerstvého“. Někde v kádi nebo neckách v nevytápěné místnosti, kde byla voda pochopitelně studená, a ne moc světla, to kapra nijak extra netrýznilo.

| celý článek | přečteno: 1029x |

| 1 | 2 | 3 | 4 |