fislari.cz

Ryby v těstíčku

02.04.2009 | Konópek

Z 1/4 l mléka, 10 dkg hladké, 5 dkg hrubé mouky, 2 vajec a soli připravíme těstíčko. Malé rybky osušíme , osolíme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka a rychle vhodíme do...

| celý recept | přečteno: 722x |

Ryba na zázvoru

02.04.2009 | Konópek

Malé porce ryby potřeme kašičkou z utřeného česneku se lžičkou soli, lžičkou papriky, lžičkou zázvoru a dvou lžic oleje a následně klademe do hrnce na sebe. Zatížíme a necháme ule...

| celý recept | přečteno: 744x |

Karacsonyi jósag (vánoční dobrota)

02.04.2009 | Konópek

Maso jemně umeleme a protřeme sítem. Kašovinu dusíme na másle se lžičkou sardelové pasty, lžičkou kaparů, špetkou soli, šťávou z půlky citrónu a pepřem. Do kyselé smetany zamíchá...

| celý recept | přečteno: 774x |

Silvestrovské rybí chlebíčky

02.04.2009 | Konópek

Rybu zbavíme kůže a uvaříme v osolené vodě. Maso vykostíme, pokrájíme, přidáme nakrájenou cibuli a vejce, hrášek a majonézu. Dobře promícháme a natíráme na plátky veky, zdobíme ...

| celý recept | přečteno: 797x |

Salát GIEWONT

02.04.2009 | Konópek

Rybu uvaříme v osolené vodě s trochou octa a kořením. Maso zbavíme kůže a kostí, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky, 1 lžíci pokrájených feferonů, kečup a 3 lžíce ...

| celý recept | přečteno: 750x |

Silvestrovský kaviárový salát

02.04.2009 | Konópek

Rybu udusíme v osolené a okyselené vodě, maso zbavíme kůže a kostí, přidáme kaviár a šťávu z citronů smíchanou v poměru 1 : 1 s olejem. Podle chuti přisladíme. Zdobíme kolečky cib...

| celý recept | přečteno: 742x |

Haltorma

02.04.2009 | Konópek

Maso zbavíme kůže a kostí a umeleme. Přidáme šlehačku, 6 vrchovatých lžíc křenu a špetku soli, promícháme a ihned podáváme s bílým pečivem....

| celý recept | přečteno: 766x |

Štěpánská rybí huspenina

02.04.2009 | Konópek

Ve dvou litrech osolené a slabě okyselené vody vaříme, spolu s kořením a mrkvemi, ryby. Po změknutí zbavíme maso kůže a kostí, polovinu umeleme a polovinu pokrájíme. Mrkve také pokrá...

| celý recept | přečteno: 784x |

Royal aspik

02.04.2009 | Konópek

Kapra nebo štiku vaříme v 1 l osolené, okyselené a opepřené vody, přidáme cibuli. Po uvaření zbavíme maso kůže a kostí, umeleme ho, a ještě protřeme přes síto. Vývar procedíme, p...

| celý recept | přečteno: 734x |

Silvestrovské jednohubky

02.04.2009 | Konópek

Vařené, udušené nebo upečené ryby zbavíme kostí a kůže a umeleme. Na 200 g ryb přidáme 3 lžíce oleje, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky papriky, 6 utřených stroužků česneku s ká...

| celý recept | přečteno: 739x |

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |